WO/HBO

Een buitenlandse stage, onderzoeksstage of afstudeer onderzoek in Afrika op HBO- of WO-niveauOnderzoeksstage afrika; bijv hoe kun je de agressie bij dove kinderen verminderen.

Onze verschillende partners in Afrika (Ghana, en Malawi) hebben samen ruim 60 buitenlandse stage- en onderzoeksstageopdrachten geformuleerd voor uiteenlopende studierichtingen en niveaus. Per email kun je een overzicht van deze stage opdrachten op HBO- of WO-niveau aanvragen. Je opleiding beoordeelt vervolgens of de stageplek of onderzoeksvraag aan de criteria voldoet die gesteld worden. In overleg wordt dan de stageopdracht of de onderzoeksstage nog nader uitgewerkt of gespecialiseerd. Soms kunnen we ook tot een stageopdracht of onderzoeksstage komen die nog niet beschreven staat; wij staan open voor jouw ideeën en wensen!

Enkele voorbeelden van een onderzoeksstage bij een van onze partners in Afrika

  • Onderzoek naar de het verduurzamen van toerisme, het evalueren van de effecten van toerisme of mogelijkheden een groter deel van de (arme) bevolking mee te laten profiteren van toerisme.
  • Onderzoek naar de effecten van seksuele voorlichting of manieren om meer draagvlak bij verschillende stakeholders te creëren voor seksuele voorlichting aan hun jongeren.
  • Onderzoek naar marketing- en communicatiemethoden voor kleinschalige sociale ondernemingen.
  • Onderzoek naar de effecten op man/vrouw-verhoudingen binnen gezinnen waar de vrouw ineens een eigen inkomen verdient door bijvoorbeeld een microkrediet.
  • Onderzoek naar mogelijkheden van betere landbouwmethoden zoals irrigatie, ziektebestrijding bij planten of dieren, bemesting of het overgaan op een ander gewas of het fokken van dieren.
  • Onderzoek naar de ontwikkeling en/of toepassingsmogelijkheden van duurzame energie, recycling of huizenbouw.
  • Onderzoek naar manieren om de zorg in een ziekenhuis te verbeteren door het gebruik, beheer en onderhoud van medische apparatuur te optimaliseren.
  • Onderzoek naar welke leer- en gedragsproblemen er bij kinderen voorkomen en kijken hoe lokale leerkrachten met deze groepen om kunnen gaan.

Een onderzoeksstage of stage loop je bij een selectie van de organisaties of instellingen die genoemd worden onder vrijwilligersprojecten. Voor stages en onderzoeksstages gelden de procedures, kosten en voorwaarden zoals vermeld onder vrijwilligerswerk.

Enkele quotes:

Ik was voornamelijk met John, de directeur, op pad of zijn data aan het analyseren en kon zo mijn opgedane studiekennis van de laatste jaren in de praktijk brengen. Dit heeft me veel ervaring en extra inzichten opgeleverd waar ik veel aan ga hebben. Daarnaast is het opzetten van de smoothiebar ook heel leuk geweest om te doen, vooral tijdens de opening zodat je al het werk tot een daadwerkelijk resultaat ziet komen.

Zowel de leerkrachten op school als de health workers lieten mij van bij het begin welkom voelen. Het was met iedereen fijn samenwerken.

Het meeste indruk maakten de bevallingen die ik elke keer op een haar na miste, de gezelligheid met de collega’s en de goede uitleg van Dr. Opuku tijdens de rondes. De brede kennis die de verpleegkundigen hebben die een goede opleiding hebben gevolgd. Het is me opgevallen dat vooral de mannelijke verpleegkundigen erg leergierig zijn, ondanks dat ze al veel meer weten en kunnen dan een algemeen verpleegkundige in Nederland. Hier heb ik veel van geleerd.

Super mensen, erg vriendelijk en bovenal erg behulpzaam bij mijn thesis, hierbij was niets te veel gevraagd en overal werd met veel plezier bij geholpen. Ook buiten het werk om heb ik veel contact gehad met één van mijn collega’s, erg leuk om zo nieuwe vrienden te maken.