Voorwaarden

Voorwaarden en condities bij bezoek aan de duurzaam toerismeprojecten in Ghanango in Ghana ondersteunt rurale dorpen d.m.v. het opzetten van duurzaam toerisme om hen aan een extra inkomen te helpen.

 • Tot bevestiging van definitieve boeking per post, en na het voldoen van de boekingskosten, kan er geen aanspraak gemaakt worden op een logeeradres in Sognaayilli en/of Karimenga.
 • De accommodatiekosten voor de totale duur van het verblijf en eventueel de kosten voor gewenste workshops/excursies dienen in de lokale valuta vooruit betaald te worden aan de NGO in Ghana (Meet Africa of Greenhouse Karimenga) op de eerste dag na aankomst in Tamale/Karimenga.
 • Er is een ophaalservice in Accra. Als je hiervan gebruik maakt dienen de vluchtgegevens tenminste 4 weken voor de aankomstdatum per e-mail bekend te zijn bij Ontmoet Afrika. Mocht er sprake zijn van vertraging, dan dient Ontmoet Afrika daarvan op de hoogte gesteld te worden zodat de persoon die de ophaaldienst verzorgt geïnformeerd kan worden.
 • We gaan ervan uit dat gasten de gewoonten en gebruiken van de lokale bevolking, de betrokken NGO in Ghana en het milieu respecteren. In de informatiemap staat een aantal do’s en don’ts.
 • Wij raden af tijdens je verblijf grote geldbedragen en/of materialen (waarden hoger dan ca. 100 euro) te doneren en/of te beloven aan individuele personen. De reden hiervoor is dat het de sociale verhoudingen in de lokale gemeenschap te zeer kan ontwrichten. Gevolgen zijn jaloezie, ruzies en het bevestigen van het beeld dat blanken altijd rijk zijn en grote donaties doen waardoor toekomstige gasten en vrijwilligers continu lastig gevallen worden met de vraag om geld/goederen. Donaties aan NGO’s in Ghana of Nederlandse stichtingen die projecten in Ghana ondersteunen zijn uiteraard van harte welkom. Doe donaties altijd discreet; veel mensen in Afrika redeneren niet zoals wij en voelen zich gepasseerd als ze weten dat je aan iemand anders doneert en niet aan hen.
 • Restitutie van de boekingskosten bij annulering vindt plaats volgens de volgende voorwaarden:
  – Annulering tot 2 maanden voor vertrek: restitutie 50%.
  – Annulering vanaf 2 maanden voor vertrek: restitutie 0%.
 • Ontmoet Afrika en de NGO’s in Ghana (Meet Africa Ghana en Greenhouse Karimenga) doen hun uiterste best om voor een goed verblijf in Ghana te zorgen, maar kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor onvolkomenheden tijdens het verblijf in Ghana. De verantwoordelijkheid voor het slagen van zijn/haar verblijf in Ghana ligt volledig bij de persoon zelf. In geval van onverhoopte problemen als ziekte, diefstal, ongeval, ongemakken met gastgezin, of anderszins, accepteert Ontmoet Afrika/Meet Africa/Greenhouse in geen geval de verantwoordelijkheid hiervoor. Wel doet zij natuurlijk wat zij kan om gasten bij te staan.
 • Volledige afzegging van de reservering door Ontmoet Afrika, hetgeen slechts in uitzonderlijke gevallen kan plaatsvinden, zal resulteren in terugstorting van het volledige boekingsbedrag aan de persoon die geboekt heeft.