Voorzieningen

Eerlijk reizen; voorzieningen bij je gezin of guesthouse in AfrikaEerlijk reizen afrika, meeleven met een gezin in een afrikaans dorp is een unieke ervaring en zij hebben een aanvulling op hun schamele inkomen!

Eerlijk reizen in Afrika doe je door te verblijven bij de lokale bevolking en je echt te verdiepen in hun manier van leven. Binnen een van de kleinschalige duurzaam toerismeprojecten in de authentieke Ghanese dorpen Karimenga, of Sognaayilli logeer je bij een lokaal gezin of in een lokaal gebouwd guesthouse.

Wassen op deze unieke reis in Afrika doe je met een emmer water en een plastic beker in de ‘bathroom’, een door een lemen muurtje afgeschermd stukje van de ‘compound’. Het water voor de douche wordt vrijwel iedere avond vers gehaald bij de waterpomp in het dorp. Het wordt bewaard in speciaal daarvoor ontworpen stenen potten; een gebruik dat bijna overal in Afrika voorkomt. Het blijft hier verrassend koel in en dat is wel zo prettig in het warme klimaat. Als je je gastgezin of de mensen van het guesthouse vertelt dat je wilt douchen, halen zij met plezier een emmer water voor je en zetten deze klaar in de douche. Je mag natuurlijk ook zelf proberen zo’n grote emmer water op je hoofd zonder morsen naar de douche te krijgen…..

Als je naar het toilet moet, kun je gebruik maken van het toilet dat speciaal voor gasten is gebouwd. Ook hier is geen stromend water. In plaats daarvan gebruiken wij een zogenaamd pittoilet, wat inhoudt dat een pot boven een groot gat in de grond is gebouwd. Dit is een zeer efficiënte en milieuvriendelijke manier om het sanitair in te richten.

De kokkin of je moeder bij het gastgezin zal je ontbijt, lunch en diner bereiden. Als je wilt kun je de kokkin helpen met inkopen doen en het bereiden van de maaltijd, ze zal het je maar wat graag leren! En als je het aandurft mag je het zelfs wagen om mes en vork terzijde te schuiven en op z’n Ghanees met je rechterhand te eten.