Accommodaties

Accommodatie bij gastgezinnen of in een traditioneel gebouwd guesthouse in Afrikagastgezinnen afrika; verblijf bij een afrikaans gezin of een eigen kamer binnen een traditioneel guesthouse in het dorp.

Je verblijft als gast in het traditioneel gebouwde guesthouse in Sognaayilli of Karimenga (Ghana, west Afrika). Of je kiest voor een van de gastgezinnen in een van de twee dorpen. In het guesthouse heb je de beschikking over een 2 persoonskamer met eigen binnenplaats en wasruimte. Er is ook een gemeenschappelijke rust- en eetruimte, binnenplaats en 2 ecotoiletten. Maaltijden kun je bestellen bij de toegewijde kokkin van het guesthouse.

Als je kiest voor een van de gastgezinnen, heb je een hut van leem helemaal voor jezelf. Deze staat in de ‘compound’ (een verzameling hutten rond een binnenplaats) van je gastgezin, voor even ben je onderdeel van een grote Afrikaanse familie. Je krijgt er op deze manier aardig wat ‘brothers’ en ‘sisters’ bij!

De hutten in zowel de guesthouses als in de gastgezinnen zijn traditioneel gebouwd en ingericht, net als die van de bewoners van dit deel van Afrika zelf. Wel heb je de gemakken van een groot bed en een relatief koele kamer. Door de traditionele bouwstijl zijn deze hutten namelijk van nature koeler dan de modernere gebouwen in Afrika. Informatie over de verdere voorzieningen vind je hier.

Wij kiezen bewust voor deze traditionele vorm van accommodatie. Enerzijds om jouw ervaringen zo uniek mogelijk te maken en anderzijds omdat we werken volgens de principes van Pro Poor Toerisme.