Partners

Partners en ontwikkelingsorganisaties waarmee Ontmoet Afrika samenwerkt

 • Werken bij ontwikkelingsorganisaties in afrika als vrijwilliger of student via Ontmoet Afrika.JoHo. Ontmoet Afrika is partner van JoHo. JoHo behartigt de belangen van reizigers, wereldburgers en ieder die actief is op het vlak van internationale samenwerking. Het stimuleren en faciliteren van internationale contacten, en het delen en overdragen van kennis via wereldwijde en online support centers staat hierbij centraal. JoHo-leden krijgen 5 euro korting op de deelnamekosten van Ontmoet Afrika. JoHo kan je ook helpen een geschikte verzekering te kiezen waarbij je gedekt bent als je als vrijwilliger in Afrika bent. Bij het afsluiten van een verzekering via JoHo krijg je 10% korting op reisartikelen die je kan kopen in één van de JoHo Fair Trade & Travel Stores.
 • Youth Harvest Foundation. Een ontwikkelingsorganisatie voor jongeren in Ghana, West-Afrika. Een van de partnerorganisaties van Ontmoet Afrika waar onze vrijwilligers helpen de programma’s op het gebied van jeugdontwikkeling op te zetten en uit te voeren. Donaties zijn hier tevens van harte welkom om jongeren goed te kunnen begeleiden bij studie, zelfontwikkeling en het vinden naar werk.
 • Jolinaiko Eco Tours. Partnerorganisatie Jolinaiko Eco Tours organiseert rondreizen in Ghana, Burkina, Togo en Benin (voor bijv. ouders die langs willen gaan bij hun dochter/zoon en daarbij een rondreis willen maken). Deze worden georganiseerd door Cindy en haar man Apollo; zeer enthousiaste, betrokken en bekwame mensen. Ook ondersteunen zij een dorp d.m.v. een duurzaam toerismeproject en andere initiatieven. Ontmoet Afrika zoekt en traint vrijwilligers voor de projecten in dit dorp.
 • Verkeersbureau Ghana. Eva, een van de eerste vrijwilligers van Ontmoet Afrika, heeft samen met haar man Gerard in 2008/2009 op non-profit basis een informatieve Nederlandstalige reisgids over Ghana samengesteld. Deze richt zich vooral op Ecotoerisme en ‘Pro Poor Tourism’-projecten en antropologische informatie over de verschillende bevolkingsgroepen in Ghana. Het uitkomen van deze reisgids heeft als doel het plaatselijk kleinschalig toerisme in Ghana te stimuleren waardoor de bevolking uit de arme dorpen over een extra bron van inkomsten kan beschikken. Ontmoet Afrika heeft informatie beschikbaar gesteld voor de reisgids en werkt samen met het verkeersbureau aan de promotie van duurzaam toerisme in Ghana.
 • Nurses on Tour. Drie toenmalig HBO-V-tudenten, die via Ontmoet Afrika in 2007 in Bolgatanga (Noord-Ghana) stage hebben gelopen, hebben een stichting opgezet om in Nederland geld in te zamelen voor de distributie van muskietennetten in afgelegen dorpen in Noord-Ghana en daar tevens gezondheidsvoorlichting te geven. Een Ghanees team van de ontwikkelingsorganisatie Nurses on Tour in Bolgatanga coördineert de activiteiten en is tevens partnerorganisatie van Ontmoet Afrika.
 • Stichting vrienden van Kassim. Oud vrijwilligers van Ontmoet Afrika hebben een stichting opgezet die geld inzamelt voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind in de regio Tamale, Noord-Ghana. Via Ontmoet Afrika werken ook vrijwilligers mee op dit project dat gecoördineerd wordt door ontwikkelingsorganisatie Friends of Kassim in Ghana.
 • Karimenga. Ibrahim Salifu, van 2006 tot 2011 werkzaam bij onze eerste partnerorganisatie in Bolgatanga (Noord-Ghana), heeft met hulp van vrijwilligers van Ontmoet Afrika een ecotoerismeproject opgezet in het dorp Karimenga. Een groep oud-vrijwilligers blijft dit project vanuit Nederland ondersteunen en Ontmoet Afrika selecteert vrijwilligers en studenten voor de verdere ontwikkeling van dit project.
 • Met de volgende hogescholen heeft Ontmoet Afrika een samenwerkingsverband om stages in Ghana, Malawi en Kameroen te stimuleren: Odisee Brussel, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, Haagse Hogeschool, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Hogeschool Zeeland, Hogeschool INholland Amsterdam/Diemen/Haarlem, HAN Arnhem/Nijmegen en de HAS in Den Bosch/Venlo.
 • Met de volgende ROC’s heeft Ontmoet Afrika een samenwerkingsverband om stages in Ghana, Malawi en Kameroen te stimuleren: Friesland College Leeuwarden, Gilde Opleidingen in heel Limburg en het Summacollege Eindhoven.
 • Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport. Ontmoet Afrika is een erkend leerbedrijf voor studenten van een groot aantal MBO-opleidingen.
 • Holland Ghana Plaform. Ontmoet Afrika is lid van het Platform van Nederlandse stichtingen die samenwerken met NGO’s in het noorden van Ghana.
 • Oneworld. Ontmoet Afrika is partner van Oneworld, het grootste Nederlandstalige informatiepunt op het internet over internationale samenwerking, mensenrechten en het milieu.
 • Xplore, subsidieprogramma vanuit het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. Ontmoet Afrika heeft in 2006 en 2007 en 2009 subsidie gekregen voor 3 groepen jongeren zodat zij een groot gedeelte van hun kosten voor de reis naar Ghana vergoed kregen.